Költözés időben

A költözés bizony időigényes dolog. A bepakolás, a napok összeegyeztetése, a szükséges segítségek (bébiszitter, költöztetést lebonyolító emberek) beszervezése, majd a nagy nap nyugodtan történő lebonyolítása, amit aztán a kipakolás követ, ami bizony hetekig is elhúzódhat. Egyszóval rá kell szánni az időt ahhoz, hogy ne életünk legszörnyűbb időszakaként emlékezzünk rá.

A költöztetés napját gondosan kell megválasztani, azaz ne az iskola kezdés előtt egy héttel kezdjük el, de talán ne is a karácsonyi időszakban álljunk neki. Bár télen kevesebben költözködnek, akkor valahogy a hideg miatt senkinek nincs kedve járkálni, pakolni, várni… stb. A hideg hónapokban ugyebár hó is előfordulhat, ami tovább nehezíti az költöztetés több pontját is, gondolva az autós közlekedésre, a csúszós utakra.

Így ha csak a kényszer nem diktálja a téli költöztetést, akkor szerencsésebb tavaszra, kora, vagy késő nyárra betervezni, hogy azért ne is a 30 fokban pakoljunk.

Magára a költöztetésre nagyjából 2-4 órát érdemes számolnunk, attól függően, hogy hány kört kell tegyen az autó, és milyen messzire kell menni.